MUZIKALE  PALMPAASDIENST  WAALSE KERK

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

zondag 25 maart 2018

muziek vanaf 10.20 uur

aanvang dienst 10.30 uur

 

Op zondagmorgen 25 maart a.s. (Palmzondag) wordt in de Waalse kerk (Pelstergasthuis, Pelsterstraat 43 in Groningen) een kerkdienst gehouden o.l.v. Pasteur Henk Spoelstra. Medewerking aan deze dienst verlenen de cellist Jan-Ype Nota en de organist Egbert van Goor.

De cellist speelt met orgelbegeleiding de 3e sonate in d klein van Willem de Fesch Verder speelt hij de Prélude uit de solosuite nr. 3 voor violoncello BWV 1009 van J.S. Bach.

Jan-Ype Nota studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij bij Jean Decroos zijn diploma uitvoerend musicus behaalde. Hij vervolgde zijn studie in Londen.   Jan-Ype Nota was regelmatig te gast op zomerfestivals zoals dat in Luzern en in Aix-en-Provence. Hij is plaatsvervangend aanvoerder van de cello-groep van het Noord Nederlands Orkest, artistiek leider en dirigent van het Haydn Jeugd Strijkorkest en tevens hoofdvakdocent aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Op het fraaie orgel van Arp Schnitger uit 1692 en 1712 zullen composities van o.m. Matthias Weckmann en Johannes Brahms worden uitgevoerd.

Veel aandacht zal er ook zijn voor de liturgische muziek. Een aantal van de gezamenlijk gezongen liederen zal door beide musici worden ingeleid op cello en orgel.

De aanvang van de dienst is om 10.30 uur. De ingang van de kerk vindt men door het hofje. De dienst wordt geheel gehouden in de Franse taal. Na afloop worden de aanwezigen uitgenodigd voor een kop koffie in het “café fraternel”.

Meer inlichtingen: www.waalsekerkgroningen.nl en bij de heer Karel Geijzendorffer, telefoon 0598-622 191