Persbericht voor onze bezoekers

Palmzondag
Waalse kerk GroningenOp zondagmorgen 9 april a.s. (Palmzondag) wordt in de Waalse kerk (Pelstergasthuis, Pelsterstraat 43 in Groningen) een kerkdienst gehouden o.l.v. Pasteur Henk Spoelstra. Medewerking aan deze dienst verlenen de cellist Jan-Ype Nota en de organist Egbert van Goor.

De cellist speelt met orgelbegeleiding de sonate in e-moll van Benedetto Marcello. Verder zal de Allemande uit de Suite voor cello-solo nr. 2 in d-moll (BWV 1008) worden uitgevoerd.

Jan-Ype Nota studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij bij Jean Decroos zijn diploma uitvoerend musicus behaalde. Hij vervolgde zijn studie in Londen.   Jan-Ype Nota was regelmatig te gast op zomerfestivals zoals dat in Luzern en in Aix-en-Provence. Jan-Ype Nota is plaatsvervangend aanvoerder van de cello-groep van het Noord Nederlands Orkest, artistiek leider en dirigent van het Haydn Jeugd Strijkorkest en tevens hoofdvakdocent aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Op het fraaie orgel van Arp Schnitger uit 1692 en 1712 zullen composities van Felix Mendelssohn-Bartholdy (delen uit de Sonate nr. 6: Vater unser im Himmelreich), Johannes Brahms (de melodie van “O Haupt voll Blut und Wunden”) en Johann Sebastian Bach (Fantasie in g-moll, BWV 542) tot klinken worden gebracht.

Veel aandacht zal er ook zijn voor de liturgische muziek. Een aantal van de liederen, dat gezamenlijk worden gezongen, zal door beide musici worden ingeleid en begeleid op cello en orgel.

De aanvang van de dienst is om 10.30 uur. De ingang van de kerk vindt men door het hofje. De dienst wordt geheel gehouden in de Franse taal. Na afloop worden de aanwezigen uitgenodigd voor een kop koffie in het “café fraternel”.

Meer inlichtingen: www.waalsekerkgroningen.nl en bij de heer Karel Geijzendorffer, telefoon 0598-622 191