MUZIKALE  PAASDIENST  WAALSE KERK

같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같같

zondag 21 april 2019

muziek vanaf 10.20 uur

aanvang dienst 10.30 uur

 

In de kerkdienst van de Waalse kerk op zondagmorgen 21 april a.s. (1e Paasdag) is de voorganger Pr A. van der Lingen.

De kerk is dan een aantal maanden het toneel geweest van groot onderhoud en herstel van aardschokschade, maar in deze dienst zal het fraaie Schnitger-orgel weer in gebruik genomen worden.

Het wordt bespeeld door de vaste organist Egbert van Goor. Bijzondere medewerking verleent de cellist Jan-Ype Nota, solo-cellist van het NNO en regelmatige gast in de Waalse kerk.

 

Het volledige persbericht staat hieronder:

 

PAASMORGEN GLISE WALLONNE

De feestelijke kerkdienst op Paasmorgen, zondag 21 april, in de Waalse kerk zal worden geleid door Pasteur A. van der Lingen.

Medewerking aan deze dienst wordt verleend door de cellist Jan Ype Nota. Hij is plaatsvervangend aanvoerder van de cellogroep van het NNO, docent aan het Prins Claus Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en dirigent van Haydn Jeugd Strijkorkest Groningen.

Jan Ype Nota zal op de kopie van een barokcello met orgelbegeleiding de 3e cellosonate in a moll van Antonio Vivaldi (RV 43) ten gehore brengen. Beneden in de kerk zal de cellist op een ander historisch instrument twee delen van de Suite nr. 1 voor violoncello-solo in G dur (BWV 1007) van J.S. Bach uitvoeren.

Het Schnitgerorgel zal worden bespeeld door Egbert van Goor o.m. in composities van Dietrich Buxtehude, J.S. Bach en Louis Nicolas Clrambault. Het is voor het eerst dat het instrument zal worden bespeeld na de restauratiewerkzaamheden aan het kerkgebouw, waarbij het orgel maandenlang ingepakt is geweest.

De aanvang van de dienst is: 10.30 uur. De ingang van de kerk (Pelstergasthuis, Pelsterstraat 43 in Groningen) kunt u vinden door het hofje.

De dienst wordt geheel gehouden in de Franse taal.

Na afloop worden de aanwezigen uitgenodigd voor een kop koffie in het 밹af fraternel.

Inlichtingen: www.waalsekerkgroningen.nl en bij de heer Karel Geijzendorffer, telefoon 0598-622 191.